nieuws
Nieuws van 18 april 2018

Het menselijk brein, is waarom wij er zijn!

Het menselijk brein is een wonderbaarlijk orgaan. Het controleert je hele leven, iedere beweging, geur en emotie. Het registreert iedere herinnering van je grootste geluk tot je diepste pijn. Het reguleert alles van je ademhaling tot de groei van de nagel van je linker grote teen. Vanuit het menselijk brein zijn de meest fantastische uitvindingen ontstaan.

Op financieel gebied is het menselijk brein echter niet altijd even betrouwbaar. Zo is het menselijk brein niet gebouwd om gedisciplineerd te beleggen. Instinctief worden verkeerde signalen afgegeven gebaseerd op emoties en ervaringen uit het verleden die vaak leiden tot slechte beleggingsbeslissingen. Deze slechte beslissingen worden ook nog eens voortdurend herhaald. Hierdoor wordt er niet het rendement gehaald die de markt wel biedt. Daarnaast is het zo dat als het menselijk brein moet kiezen tussen consumptief genot nu en consumptief genot later, het altijd zal kiezen voor het consumptief genot nu. Hierdoor ligt vermogensopbouw voor later vanuit het menselijk brein altijd moeilijk.

Mental

Daarom is er nu de Lifestyle- en Vermogensplanner.

Deze zorgt niet alleen voor financieel inzicht via een gedegen financiële planning, maakt niet alleen plannen om toekomstige wensen te realiseren en regelt niet alleen een goede vermogensopbouw.

De Lifestyle- en Vermogensplanner zorgt er ook voor dat het menselijk brein, op een plezierige manier, bij financiële beslissingen wordt gecorrigeerd zodat slechte beleggingsbeslissingen worden voorkomen en er een beter rendement gehaald zal worden. Ook zorgt hij ervoor dat er maatregelen worden getroffen zodat er naast het genieten nu, er ook  later genoten kan worden.

Kortom, het menselijk brein, is waarom wij er zijn!

Frans Pulles

Lifestyle- en Vermogensplanner

Dit artikel op LinkedIn