Pulles & Rijppaert

Pensioen opbouwen

Pensioen opbouwen kan op vele manieren. Wij zijn ervan overtuigd dat een goed advies met betrekking tot pensioen opbouwen alleen kan in een integrale financiële planning, waarbij de plannen worden uitgevoerd en de voortgang wordt bewaakt: Lifestyle- & Vermogensplanning. Dit is een financiële planning die inzicht brengt in de totale financiën nu en later.

Pensioen opbouwen met een persoonlijke adviseur

Een vaste, persoonlijke adviseur, die ook permanente vraagbaak is voor alle financiële vragen, maakt een plan, gebaseerd op de wensen en doelen voor de toekomst. Ook voert hij het plan uit. De vermogensopbouw, die nodig is om bepaalde doelen zoals pensioenopbouw te kunnen realiseren, neemt hij ook mee. Hij bewaakt ook permanent de voortgang van de plannen en stuurt indien nodig bij. Ieder jaar neemt hij de totale financiën door en past de plannen eventueel ook aan. Vaak is de oplossing voor pensioen opbouwen een combinatie van het extra opbouwen van pensioeninkomen, het aflossen van de hypotheek en vrije vermogensopbouw.

Pensioen beleggen

Hoe langer de beleggingshorizon, des te meer verantwoord het is om vermogensopbouw middels gespreid beleggen aan te pakken. Pensioen gaat vaak over de lange termijn. Daarom is pensioen opbouwen en beleggen een goede combinatie en zijn vrijwel alle pensioenen via pensioenfondsen gebaseerd op beleggen. Uit onderzoek blijkt dat veel jonge mensen voor hun pensioen te voorzichtig beleggen, waardoor ze rendement mislopen. Veel ouderen beleggen juist te offensief, wat grote risico’s met zich meebrengt. Wij bewaken voor u het juiste beleggingsprofiel gedurende de jaren.

Eerder kunnen stoppen met werken

We moeten allemaal steeds langer doorwerken. Mede daarom willen steeds meer mensen eerder kunnen stoppen met werken. Dit betekent niet dat men dan ook daadwerkelijk eerder stopt, maar de gedachte dat dit wel kan, geeft een enorm fijn en rustgevend gevoel. Met onze Lifestyle- & Vermogensplanning kunnen wij u dit rustgevende gevoel bezorgen.

Neem gerust contact met ons op

Zodat u altijd kunt leven zoals U graag wilt!

Neem contact op