nieuws
Nieuws van 27 augustus 2022

Van uitstel komt afstel.

Van uitstel komt afstel.

Na vele jaren van onderhandelen is er eindelijk een pensioenakkoord tot stand gekomen. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat het toekomstige pensioen zal meeveren met de beleggingsresultaten van het betreffende pensioenfonds. De uitkering wordt dus onzeker. Het wordt hierdoor nog belangrijker om beter naar het pensioen te gaan kijken.

Tot op heden lijkt het er echter op of pensioen niemand interesseert. De ontvangen pensioenoverzichten worden op zijn best ongelezen opgeborgen in de pensioenmap. Nu is het niet zo dat men pensioen niet belangrijk vindt. Vrijwel iedereen vindt een goed pensioen belangrijk en ook dat de nabestaanden goed verzorgd achterblijven. Toch wordt er niet naar omgekeken.

Men vindt het pensioen belangrijk maar ook ingewikkeld en stelt een beslissing hierover uit. Vaak tot het te laat is, met soms hele vervelende gevolgen. Als je geliefde overlijdt is dat heel erg, maar als je dan ook nog eens in de financiƫle problemen komt?

Door het uitstel gaat ook een vervelend gevoel ontstaan. Je weet diep van binnen dat het niet goed is geregeld en dat gaat (steeds meer) knagen. Daarnaast gaat de tijd maar door, komt de pensioenleeftijd dichterbij, en wordt het na verloop van tijd steeds moeilijker om nog wat te kunnen repareren. Kortom, vandaag in actie komen is beter dan morgen!

Een vermogensplanner is nu bij uitstek iemand die u hierover goed kan adviseren. Hij brengt inzicht in uw pensioensituatie en kijkt daarbij ook naar het totale plaatje. Hij zorgt ervoor dat er altijd voldoende middelen zijn om uw gewenste levensstijl te kunnen financieren, ook bij calamiteiten zoals bijvoorbeeld een overlijden.

Neem daarom vandaag nog contact op voor een vrijblijvende afspraak met een vermogensplanner!

Ik wens u alvast een fantastisch pensioen.